Wat te doen in Drenthe?

Er even tussenuit met je vrienden, collega's of familie en weet je niet wat te doen in Drenthe? Lees dan verder...

Dan heb je beslist om b.v. bij ons te verblijven o.b.v. *Groepsaccommodatie of een *dagarrangement dan is het nog zoeken naar activiteiten. Middels dit artikel maken wij het je makkelijk. Voor een heerlijke (ambachtelijke) BBQ hebben wij ons *BBQ catering bedrijf .

Alle woorden achter een * zijn aanklikbaar voor meer info.

Door de ideale ligging van *Diever tussen de twee nationale parken *Dwingelderveld en Drents-Friese Wold is wandelen en fietsen fantastisch! Ben je meer van het Mountainbiken ook dan heb je een prima keuze voor deze regio gemaakt met de diverse *MTB routes van Diever, Appelscha, Vledder, Dwingeloo, VAM berg en Havelte die middels verbindingsroutes aan elkaar gemaakt zijn en zorgt ervoor dat Diever aan een waar MTB paradijs ligt.

Leuke route voor de recreatie fietser is de gezellige en fraaie 35 kilometer lange *Terras Route Diever of ga met de groep de *Drentse fiets pruverij doen. Hierbij heb je een keuze uit twee routes met een hapje en een drankje bij verschillende horeca bedrijven die daar aan mee doen. Geen fiets? Gasten van Aangenaam Olde Horst kunnen fietsn, e-bikes en MTB's via ons *huren.

*Klimmen kan bij ons op slechts 15km in een fraai klimbos te Appelscha. Kinderen vanaf 1.30m kunnen hier al aan mee doen.
Ook is *kanoen of vlotvaren mogelijk bij ons in de buurt. Altijd leuk!

Helemaal in zijn *e-steps en *e-choppers beide mogelijk met arrangementen (Drents Friese Wold of Kolonie arrangement) waarin routes en opdrachten zitten. Makkelijk en gezellig bezig.

*Tuk tuk, solex of Dafje rijden is toeren door prachtige landschappen en *leuke dorpjes en steden.
Ook stoer en uniek in Nederland is *Dirtkarten. Karten op een zandbaan. Naast TT Assen circuit op slechts 15km van ons verblijf.

Voor een bedrijfsgroep of ook een vriendengroep is *Fort Veenhuizen (o.b.v. Fort Boyard) een super manier om de team spirit te verhogen.

Op ons terrein kan er *handboogschieten en kruisboogschieten worden gedaan. Ga jij de strijd met de andere groepsleden aan?

*Archery tag een spel met 2 teams vergelijkbaar met paintball, trefbal en handboogschieten....ja dt klinkt spannend hé!

Vanuit Dwingeloo kunnen er *huifkar tochten plaatsvinden. Ook voor paardrijden kun je daar terecht.

Ludiek is *Alpaca golf of wel boerengolf tussen de alpaca's met of zonder het leerzame en grappige Meet&Feed om deze leuke dieren beter te leren kennen. Ook een struisvogel of melkvee boerderij bezoeken is mogelijk op slechts 3km van Diever.

Niet alleen in Afrika zijn safari's mogelijk ook in het 1 na grootste bosgebied, Drents Friese Wold, zijn *safari's mogelijk. Leuk en leerzaam voor jong en oud.

Wist je dat Giethoorn (net over de 'grens'in Overijssel) slechts 25km van ons vandaan is? Altijd leuk om een *bootje te varen door de smalle kanaaltjes en over de grote meren. Maar het kan wel eens druk zijn. Kies daarom en ook voor de natuur om een fluisterbootje of kano door nationaal park de Weerribben Wieden te nemen. Ook leuk en wat actieveris *suppen (Stand up paddle) met vertrek in Ossenzijl.

Drie in 1 mag je *Veenhuizen wel noemen. Het gevangenis museum (leuk voor jong en oud), bierbouwerij Maallust en Kaaslust zijn allen gelegen in het veen kolonie dorpje welke ook onde Maatschappij van Weldadigheid valt.

Ken jij iemand die zijn eigen *kasteel gebouwd heeft? In Blesdijke woont Gregorius Halman en hij deed dat wel. Met minimaal 15 personen is zijn opvallende levenswerk te bezoeken.

*Westerbork is bij iedereen wel bekend maar wellicht nog niet bezocht. Zeer interessant en de vreselijke geschiedenis is ng voelbaar.

Wijn proeven, rondleiding over een wijngaard, het klinkt ver weg maar bij ons kan het ook en wel op slecht 9km in Havelte bij *Wijngoed Havelte.

Voor *kinderen zijn er ook diverse mogelijkheden rondom Diever. Van natuur activiteiten, tot pretparken en b.v. ons indoor speelparadijs welke wij ook runnen in Zwolle, Monkey Town Zwolle.

*City games zijn leuke activiteiten en gedaan kunnen worden van een kleine tot een grote groep. Hunted of Alcapone hunt zijn spannende en grappige bezigheden met je groep of familie.

Naast twee nationale parken heeft de gemeente Westerveld, waar Diever binnen valt, ook een UNESCO benoeming sinds 2021. Uniek in Nederland en misschien zelfs in de wereld voor 1 gemeente. Het gaat hierbij om de *Maatschappij van Weldadigheid. Een werkelijk prachtig museum in het gebied welke door generaal Johannes van den Bosch in 1818 ontworpen en groot gemaakt is. Zeer interessant verhaal voor jong en oud. Mooie wandel en fiets routes rondom het museum.En dit op slechts 8km van ons verblijf in Diever.

Bovenstaand museum is een goeie mogelijkheid bij mooi weer maar ook bij slecht weer te doen maar zo zijn er meer activiteiten bij slecht weer die je met je groep kunt doen. Wat te denken van het *Valse kunst museum in Vledder. Ludiek museum en perfect uitleg. Ook in Vledder kun je *bowlen in een werkelijk een prachtig complex. En dat op slechts 6km van Aangenaam - Olde Horst. Binnen 200meter kun je in Diever naar het *OERmuseum. Leerzaam en met Drenthe *hunebed provincie logisch om een bezoekje te brengen. Voor meer musea in de omgeving van Diever, klik HIER.

Wat bij slecht weer ook kan zijn *escape rooms en onze *einde middag/avond programma's met b.v. Ik hou van Holland, Moordspel en Pub quiz. Maar ook bieden wij verrassende *workshops die in onze mooie bar recreatie zaal, *Auberge le Monde, gedaan kunnen worden.
Gezellige oud Hollandse spelen huren is mogelijk bij *Hamlet Castles, een bedrijf welke ook in Diever zit. Leuke spelen voor de gehele famile.

Sportieve familie of bedrijf? Vraag gerust naar de mogelijkheden voor Bootcamp en of een MTB clinic.

Of gewoon een ommetje? Er zijn 5 mooie wandelommetjes die Diever en de naaste omgeving goed laten zien. Check *Diever Ommetjes

*BBQ specialiteiten - geboekt o.b.v. *groepsaccommodatie? Ook dan kun je genieten van onze BBQ vormen zoals Auspit (Australisch spit), of een heerlijke BBQ vanuit onze foodtrucktrailer van ons catering bedrijf: *Aangenaam Catering Etentainment. De foodtrucktrailer staat voor jullie klaar, eigenaar Serge verzorgd jullie helemaal en tijdens de BBQ kunnen er platen gedraaid worden (op aanvraag). Ons motto: BBQ + plaatjes draaien = Etentainment

Gelezen: 1828 keer Laatst aangepast op maandag 26 februari 2024 14:30
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Log in om reacties te plaatsen

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.