Diever, een heerlijke plek om te genieten van relaxed Drents dorpsleven en super veel natuur.

Fiets- en wandelomgeving bij uitstek. Rust en ruimte zijn er volop maar er is ook een ruim winkelbestand met leuke winkeltjes en horecagelegenheden.

Diever; authentiek en sfeervol Drents dorp. Met op de Brink de oude Pancratiuskerk. In de zomer is de kerk open voor bezichtiging en in de maand juli is er een expositie van de plaatselijke schilderskring. Verder op de Brink het Schultehuus (OERmuseum west Drenthe) met daarin het archeologisch museum. Door de straat lopend of fietsend kom je bij de molen van Diever, De Vlijt. Vaak op zaterdag in bedrijf. Net buiten het dorp aan de Groningerweg ligt één van de 54 Drentse hunebedden die Nederland nog rijk is. De mystiek op deze plaats is voelbaar!

Wandelen rondom Diever, klik HIER
Lange afstandswandeling (LAW) Drenthepad komt dwars door het dorp. Je kunt Diever - Appelscha, Havelterberg - Diever of andersom kiezen.

Evenementen in Diever, klik HIER
Wandel, hardloop (marathon) evenementen, klik HIER
Mountainbike routes (met handige verbindingsroutes naar routes Havelte, Dwingeloo, Echten, Appelscha en Hoogersmilde), klik HIER

Shakespeare

In de het openluchttheater wordt ieder jaar een stuk van Shakespeare opgevoerd. De moeite waard, maar reserveer op tijd want de voorstellingen zijn snel uitverkocht.

Zomermarkten Diever
Half juli tot eind augustus vinden de jaarlijkse zomermarkten plaats op de Brink.
Aanvang: 14.00 tot 21.00 uur

Drents Friese wold

Heerlijk zittend in de tuin kijkt U uit op de bosrand van één van de grootste natuurgebieden van Nederland: het Nationaal Park Drents-Friese Wold. In het jaar 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdal graslanden aangewezen als nationaal park. Een fantastisch gebied om héérlijk te wandelen en te fietsen.Natuur
Diever heeft veel natuur en ligt aan Nationaal Park ’t Drents-Friese Wold, met liefs 6000 ha. natuurschoon.

Nationaal Park Dwingelderveld

Op slechts 4 km afstand van Diever ligt net achter Dwingeloo een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. De beheerders van het Dwingelderveld – Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ook particulieren – zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden, MTB en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken. Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos, stuifzand en schilderachtige esdorpen. Voor een afwisselende fiets- of wandeltocht bent u in Nationaal Park Dwingelderveld op de goede plek.

Als heide aan zijn lot wordt overlaten verdringen agressieve grassoorten en jonge bomen de heidestruiken. Natuurmonumenten plagt daarom regelmatig stukken heide, zodat de heide zich kan verjongen. Ook laat men koeien en Drentse heideschapen op de heide grazen. Zo blijft het open landschap in stand en zijn planten als klokjesgentiaan en zonnedauw van een toekomst verzekerd. Vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vogels behouden de ruimte die ze verdienen.

In het Dwingelderveld wordt stuifzand afgewisseld met bos, heide en jeneverbes bosjes. De bestaande saaie productiebossen worden geleidelijk omgevormd tot natuurlijker bos. Open plekken worden gecreeërd en dode bomen blijven staan zodat de kleine en grote bonte specht in holtes kunnen broeden. Dood hout mag blijven liggen. Onder de schors leven larven, die bovenaan het menu staan van diverse zangvogels.

Nationaal Park De Wieden (de Weerribben)

Nog meer water in Nationaal Park De Wieden bij Steenwijk. De omgeving van Giethoorn is de moeite waard om ook eens te bezoeken. Al deze parken hebben een bezoekerscentrum. Met rondvaarten, elektrische fluisterbootjes, kanoën voor jong en oud. Klein half uurtje rijden.

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.