Directe omgeving Diever

Wat te zien in Drenthe en in het bijzonder rondom Diever. Leuke plaatsjes en prachtige natuur...

Naast de prachtige natuur zijn plaatsen als Dwingeloo (4km van Diever) en Ruinen (15km van Diever) zijn prettige plaatsen naar toe te fietsen of logo Dieverop een andere manier te bezoeken.

Monumentendorp
Orvelte
Werken en leven van vroeger zijn hier vastgelegd. De tijd van toen leeft er nog volop. Fraaie, rustiek rietgedekte boerderijen, gegroepeerd rond een prachtige brink en ze behoren tot de oudst bewaard gebleven monumenten van Saksische bouwkunst. Er is veel te zien, te doen en te beleven. De moeite waard! Half uurtje met de auto.

Giethoorn, het Venetië van het Noorden 
Wie kent niet de film De Fanfare van Bert Haanstra. In het fraaie dorp is weinig veranderd.
Wens je wat rustiger te willen varen dan in het internationale Giethoorn, ga ernaast in de Weerribben-Wieden. Diverse bedrijven bieden fluisterbootjes, kano's of rondvaarten aan in Kalenberg, Ossenzijl en Belt-Schutsloot.
drenthe logo veeg 2Op een kwartier rijden van Giethoorn heb een mooi plaatsje: Blokzijl. De sluis, het haventje en de cafés en restaurants. Een heerlijke plek om even te bezoeken.

Wildlands Zoo (v.h. Noorderdierenpark) Emmen
Op 3 kwartier autorijden van “Aangenaam – Olde Horst” een trekker van formaat; waarschijnlijk de mooiste dierentuin van Nederland. Met elk weertype zeer populair bij kinderen en volwassenen.

Zwembaden (overdekt)
in Steenwijk, Meppel en Assen.

Bezoek Veenhuizen met het gevangenis museum, bierbrouwerij Maallust en daarnaast Kaaslust. Vanaf Diever of op terugweg goed te combineren met een bezoek aan natuur gebied Fochteloërveen via ons een kano tocht boeken door het prachtige moeras gebied is ook mogelijk.

Steden
In een straal van 20 kilometer vindt u Steenwijk, Meppel, Assen en Hoogeveen. Voor een middagje winkelen, de bioscoop of een interessant museum hoeft u dus niet ver weg. Iets verder liggen Groningen, Leeuwarden en Zwolle, ideaal voor een dagje uit of een bezoek aan het museum, theater of winkelen.

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.