Drenthe voor kinderen

Wat te doen in Drenthe met kinderen…

Naast ons speelveld, speeltuin op ons terrein is er voor kinderen zeer veel te doen in Diever en omgeving. De nationale parken drenthe logo veeg 2bieden bij de bezoekers centra verschillende mogelijkheden voor kinderen. Zie hieronder nog meer mogelijkheden (klik op de titels voor meer uitleg).

The Nature game
Met een tablet een spel op het Dwingelderveld. Maak een reis door de ruimte en speel het spel. De koets van de Kibbelhoek. Geschikt vanaf 8 jaar. Lengte route ongeveer 2,5 kilometer in 2 uur.

QR speurtocht
Er start een QR speurtocht bij het OERmuseum (op de Brink in Diever) die je een wandeling bezorgt van 7 of 4 km langs archeologische  bezienswaardigheden en het Drents Friese Wold. De eerste QR is te vinden bij de ingang, inschrijving is niet nodig. Met smartphone (internet is niet nodig) kun je zo een extra dimensie geven aan je bezoek van het museum.

Science Hub
Aan de rand van Dwingeloo staat één van de grootste radio telescopen van de wereld en het top 3 van de wereld sterrenkunde bedrijf van de wereld. Mede door deze vestiging is er in Dwingeloo zefl (in het info centrum op de Brink) een zeer interessant en bijzonder leuk centrum waar kinderen actief met sterrenkunde bezig kunnen zijn. Maar ook de volwassenen zullen dit zeer leuk vinden.

Kabouterland Exloo

Midden in het dorp een reusachtig geheimzinnig konijnenhol…
En daarmee een avontuurlijke wereld vol kabouters, trollen, verrassingen…. met speel-, wandel- en dierentuin.

Ellert en Brammert in Schoonoord.
Het verleden door de ogen van de twee reuzen.

Hunebed museum Borger
Wat is nou eigenlijk een Hunebed? Dat en veel meer in het Hunebed museum te Borger.

Blauwe meer
De naam is juist gekozen, deze zandaafgraving kleurt geheel blauw bij mooi weer en geeft een tropisch idee vlakbij Diever. Heerlijk spelen op het strand te midden van de bossen. Er zijn meer zwemplassen in Drenthe, klik voor de gehele lijst HIER.
Net over 'de grens' in Friesland ligt zwemwater de Spokeplas in een klein wandel gebied. Ideaal om dit uitstapje te combineren met de Maatschappij van Weldadigheid.

Giethoorn, huur een fluisterboot en kinderen hebben het helemaal naar hun zin! Zoek je iets rustiger. Ga ernaast naar b.v. Kalenberg en vaar daar door nationaal park Weerribben - Wieden. Lekker picknocken onderweg.

Wildlands Adventure Zoo
In Emmen de mooiste dierentuin en pretparka combi van Nederland.
Drie kwartier met de auto vanaf Diever.

Op de Brink in Diever het Schultehuus (OERmuseum west Drenthe) met daarin het archeologisch museum waar op een goeie manier aan kinderen de prehistorie beschreven wordt. Ook leuk voor jong en oud is het Valse Kunst museum in Vledder.
Sowieso zijn de musea of parken over de prehistorie leerzaam en leuk.

Landgoed Nienoord
In het Familiepark kan de hele familie springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens!

De Drentse koe
Wat wil een kind nog meer....spelen en daarna een heerlijk ijsje. Deze speelboerderij in Ruinerwold is een begrip geworden in het Drenthe.

Pretparken:
-Duinen Zathe, op een 20 minuten rijden van Diever in Appelscha. Entree inclusief fris, friet etc.
-Drouwenerzand, op 40 minuten rijden van Diever. Evt te combineren met Boomkroonpad.
-Plopsa Coevorden, op 40 minuten rijden van Diever. Indoor dus ideaal bij wat minder weer.
-Monkey Town Zwolle, op 30 minuten rijden van Diever. Ons eigen indoor speelparadijs in Zwolle. *Gasten van Aangenaam - Olde Horst krijgen een gratis consumptie in dit speelparadijs, deze bonnen leveren wij jullie graag. Vraag er gerust naar.

Zwembaden
Binnen en buiten zwembaden zijn er voldoende rondom ons verblijf in Diever. Buiten zwembaden binnen 10 kilometer zijn te vinden in Dwingeloo (ook gelijk een beleefpark), Zwembad en speel paradijs Vledder en Havelte.

De natuur in met de kinderen:
Boomkroonpad, wandelen bij de toppen van de bomen…
Blotevoetenpad, wandelen op blote voeten in het Drents-Friese Wold. Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen.
Dierenvriendjespad, Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen in het Drents-Friese Wold. Je krijgt een spel mee met een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak!
Kabouterpad Drents-Friese Wold, Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents Friese Wold en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Een leuk informatief filmpje, KLIK

Verblijf je met een familie of vrienden groep bij ons? Check dan de Safari in het Drents-Friese Wold!!!

Nog meer Drents Friese wold, Dwingelderveld en andere natuur gebieden in Drenthe voor kinderen en volwassenen, KLIK

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.