Wandelommetjes Diever

Heb jij ook zin om nog even een ommetje te maken? Wij bieden er 5 aan in en rondom Diever.

Van 4,6 t/m 7 kilometer zijn de volgende 5 ommetjes die startpunten hebben op de Brink in Diever of Landgoed 't Wildrijck. Uiteraard kunnen deze ook op andere plekken opgepakt worden. Onderstaand de uitwerking van de ommetjes en de horeca gelegenheden die je onderweg tegenkomt om bijvoorbeelde te starten en te eindigen.
De routes hebben allemaal een naam van een Shakespeare stuk wat natuurlijk hoort in 'Shakepeare dorp Diever'. Ze zijn gemarkeerd met opvallende kleuren en elk bordje staat ook weer hoeveel kilometer de route is wat makkelijk is om 'in te haken'. De routes zijn, mede door de lengte, goed te doen met kinderen. Door de vele onverharde paden zijn ze niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen,

Midzomernachtdroom
Route bordje wandelommetje Diever Midzomernachtdroom 57kmPaarse bordjes, startpunt op de Brink in Diever of bij Brasserie PUUR in Diever. Deze route is 5,7 kilometer.
Je kunt deze route ook direct bij ons oppakken door rechts het terrein af te lopen. Het eerste vierkante paarse bordje tref je aan het einde van de straat aan. Via het gemeente huis, gezondscentrum en nieuwbouw kom je bij de visvijver, een mooie rustige plek. Je doorkruist Park Midzomer met straatnamen die verwijzen naar Shakepseare en daarna bereik je het bosrijke landgoed Berkenheuvel met zijn statige lanen. Uitzichten volgen op de Noordes met zicht op Diever. Je komt langs een voormalig tolhuisje en niet lang daarna een oorlogsmonument en aan de rechterkant het lijkwagenhuis voordat je de TIP (Toerist info punt) /Brasserie Puur bereikt. Door een parkje met kunstobjecten en de van Os bank steek je over naar de eendenvijver. Via de Achterstraat en de Peperstraat kom langs een oude smederij en eindgt de route op de Brink.
Meer info over de route, klik HIER. Voor GPX klik je op die pagina 'Download' aan.

Romeo & Julia
Route bordje wandelommetje Diever Romeo en Julia 7kmMintgroene bordjes, startpunt op de Brink in Diever. Deze route is 7 kilometer.
Op de Brink staat tussen de horeca gelegenheden Brinkzicht en 't Keernpunt wandelknooppunt 45. Hier zie je het eerste mintgroene bordje van dit wandelommetje. Niet lang na het begin van de route kom je langs Korenmolen de Vlijt: een monument. Elke zaterdagochtend is de molenaar aan het werk. Na de molen kom je in het buurtschap Oldendiever: Om daarna tussen de weilanden terecht te komen met mooie vergezichten. Je kunt als je de bebouwing van Dieverbrug dit ommetje nog combineren met het 5,3km grote Ommetje Jupiter van de Dwingeler Ommetjes. Die je o.a. voert langs de Dieversluis met ook horeca om even te rusten.
Na veel landelijke (uit)zichten wandel je via een eenmanspad langs de Oosterkampenweg. Een mooi pad welke je weer terugbrengt naar het dorp.
Meer info over de route, klik HIER. Voor GPX klik je op die pagina 'Download' aan.

King Lear
Route bordje wandelommetje Diever King lear 46kmRoze bordjes, startpunt bij Landgoed 't Wildrijck of Landhotel Diever. Deze route is 4,6 kilometer en o.a. te combineren met Ommetje MacBeth.
Als je start bij 't Wildrijck gaat deze route over het vakantiepark met vakantiehuisjes in boerderijstijl al snel het Drents Friese Wold in.Het is in alle jaargetijden een fijne omgeving om te wandelen. Je komt op een moment op landgoed Ossekoele en daar ligt een grafheuvel die niet aangegeven is maar met een bordje wel herkenbaar niet lang darna kom je bij Landhotel Diever. Dit is een voormalig armenhuis tevens monument. Uitstapje naar hunebed D52? Komende vanuit het bos ga je op de Groningerweg rechtsaf en zie je dit hunebed aan de rechterkant van de weg. Je loopt vervolgens weer terug naar het Landhotel om de route weer op te pakken. Je kunt deze route ook combineren met Diever Ommetje MacBeth op de hoek van het bos.
Meer info over de route, klik HIER. Voor GPX klik je op die pagina 'Download' aan.


MacBeth
Bordje Wandelommetje Diever MacBeth 54 kilometerOranje bordjes, startpunt op de Brink in Diever. Deze route is 5,4 kilometer.
Op de gezellige Brink met de Sint Pancratius kerk, OERmuseum, diverse winkels en horeca start deze afwisselende route. Je loopt de bebouwing van Diever uit bij het parkje tegenover de eendenvijver en met eerst zicht op de wijdse Hezenes kom je langs Hunebed D52. NIet lang daarna ga je nog voor *Landhotel Diever linksaf e ziet het bord staan van de grafheuvel, Landgoed Ossekoele en Landgoed Hezeberg worden gespleten met een brede bosweg. Het fraaie gebied uitlopend kom je bij Shakespeare theater. De weg steek je over en komt bij verrassend heuvelig stukje in het bos. De bosweg wordt overgestoken en je komt in het bosgbied van de Berkenheuvel, vergezichten op de Noordes. Met een wandeling langs wat monumentale panden op 'onze' Hoofdstraat kom je o.a. langs ons verblijf en niet lang daarna weer terug op de Brink. *Je kunt bij Landhotel Diever deze route langer maken door King Lear daar op te pakken.
Meer info over de route, klik HIER. Voor GPX klik je op die pagina 'Download' aan.

Othello
Bordje Wandelommetje Diever Othello 6 kilometerBlauwe bordjes, startpunt op de Brink in Diever, Deze route is 6 kilometer.
Bij wandelknooppunt 45, midden op de Brink in Diever start dit wandelommetje die wat verrassende paden door de weilanden en buitengebied in zich heeft. De Sint Pancratius kerk, OERmuseum, voormalig gemeentehuis Diever laat je achter je op weg naar korenmolen de Vlijt om niet lang daarna door de dorpsboomgaard te lopen. Een boerenweg overstekend kom je verrassende weggetjes tussen weiland en landbouw tegen. Je volgt een stukje een bredere vaart waar je kans hebt om ree├źn te spotten en wandelt buurtschap Kalteren binnen. Nadat je Diever weer ingelopen bent kom je vlak voor het einde van de wandeling de beweegtuin tegen.
Meer info over de route, klik HIER. Voor GPX klik je op die pagina 'Download' aan.


Wij bieden ook een leuk wandelarrangement aan met 2 overnachtingen, 3 gangen diner en een combi met een horeca bedrijf uit de buurt. Interesse? Klik HIER.

 
Facebook pagina: Diever Ommetjes

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.