Diever centraal deel 1

HUNEBEDDENHAVELTE
In deze serie blogs geef ik wat tips over de omgeving. Allemaal verschillende onderwerpen. Veel lees plezier :)

Fietsen daar is Drenthe om bekend en dan vooral recreatief. De fietsknooppunten maken een route makkelijk om te organiseren voor lekkere dag op de fiets. De horeca in leuke dorpjes maken het afstappen ook prettig. Samen met een aantal horeca ondernemers hebben wij zelf TERRAS ROUTE Diever in orde gemaakt die beide combineert. De 35km door verschillende landschappen en langs de vele terrassen die Diever en omgeving rijk is maken het een bijzonder leuke fietstocht.
Mountainbike is door de verbindingsroutes ook steeds aantrekkelijker. De routes van Diever zijn daarmee gekoppeld aan die van Dwingeloo, Havelte en Appelscha. 200km aan mountainbike plezier is met gemak te doen in een paar dagen Diever. Wij bieden daarnaast ook nog een leuk MTB arrangement.
Wandelen is vanuit Diever ook een belevenis met verschillende routes die voeren langs o.a. het Hunebed en onderduikershol.
Zowel op de fiets, MTB, wandelend of te paard, nationaal park Drents Friese Wold is om de hoek. Zelfs bijna aan te raken vanaf ons ruime terrein.

Natuur en ruimte dat zijn de woorden van 2020. Met 3 nationale parken in een omtrek van 25km heeft ons gebied hier uitzonderlijk veel van. Het eerder genoemde Drents-Friese Wold is op steenworp afstand, Dwingelderveld op 4km achter het gezellige Dwingeloo. En mocht je daar van de natuur genieten ga ook even een drankje en of hapje doen bij de Bospub. De rode wandelroute komt er ook langs.
De Weerribben-Wieden liggen naast Giethoorn. Met een bootje varen kan hier ook en is vaak rustiger dan het wereld beroemde plaatsje.  Als wij hier bootje gaan varen stappen we eigenlijk altijd op het schattige Kalenberg. Er zijn diverse bootverhuur bedrijven.
Nog even een plaatsje aandoen in die regio? Ga eens naar Blokzijl, Steenwijk of Meppel.
Naast de nationale parken heeft gemeente Westerveld, waar Diever onder valt, ook het Holtingerveld. Een afwisselend natuur gebied met prima mogelijkheden om te fietsen,wandelen of te mountainbiken. Voor de geinteresseerden is er ook het nodige te vinden over WO2. Er lag namelijk een Duits vliegveld in het gebied. De vele gaten in het bos geven de inslagen aan van het bombardement van de geallieerden. Het info centrum van dit verrassende gebied is gevestigd in het leuke Brasserie Oer. Op hetzlefde gedeelte ligt o.a. ook een vlinderparadijs en kun je fietsen op een smalspoor. Een prima start of einde van een mooie dag in de natuur. Met kinderen? Ga dan naar Theehuis ’t Hunebed iets verderop met speeltuin en midget golf. Schuin er tegenover liggen twee hunebedden bij elkaar wat bijzonder is.

Maar juist met prachtig zomerweer komt genieten in de prachtige natuur van Drenthe nog meer tot zijn recht. De vele zandafgravingen hebben gezorgd dat men nu op veel plaatsen kan zwemmen midden in de bossen. Dichtbij Diever is dat b.v. het Blauwe meer (let maar op, de naam  is niet voor niets zo), Canadameer/Aekingermeer.
Bij het Aekingermeer kun je ook een wandeling maken over het Aekingerzand (kale duinen). Voor ons één van de mooiste plekken van het Drents-Friese Wold. Kinderen willen niet wandelen? Zet Google maps op de klimtoren en dan vinden ze het wel leuk om met de mobiel in de hand te wandelen door het prachtig glooiende en afwisselende landschap.

Wordt vervolgd…

Gelezen: 2257 keer Laatst aangepast op maandag 26 april 2021 09:32
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Log in om reacties te plaatsen

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.