Zo kwamen wij in Diever terecht...

Vanaf onze terugkomst, de één na laatste keer, uit Australië (eind augustus 2003) zijn wij t/m halverwege 2005 bezig geweest om naar Australië te emigreren.

Ons plan (samen met Australiër Iain Hopper McTavish) een activiteiten hostel op te zetten in het zuidwesten werd door de autoriteiten daar goed gevonden. Alleen met de laatste benodigde financiële steun voor een beetje zekerheid kwam men niet over de balk.

Een sprong in het diepe om daar eerst te gaan werken en dan verder te zien zagen wij beide niet zitten. En hebben het plan in de koelkast gezet.

Ondertussen waren wij al verhuisd naar IJhorst (verhuizing in november 2004, mocht het Australische plan niet lukken in het achterhoofd ) en zijn in het oosten van Nederland gaan kijken voor een leuke boerderij om daar overnachtingen en sportieve en feestelijke activiteiten te gaan organiseren. De huizenprijzen en grondprijzen maar vooral regelgeving noopte ons op dat moment echter om toch elders te kijken. Het financiële risico vonden wij te groot bij de meeste objecten die wij hadden gezien.

In juni 2006 kwamen wij op Kreta het Nederlands koppel Rob en Caroline van Egeren tegen die een groepsaccommodatie in Hives hadden, nabij La Roche. Door hun verhalen en nadat we niet lang daarna bij hun zijn geweest waren wij overtuigt van La Roche en omstreken.

Na ongeveer 10 huizen bekeken te hebben (en honderden op internet) en een flink aantal keren heen en weer gereden te hebben hadden wij rond januari 2007 Villa Tjerina (naam veranderd in Villa le Monde) gevonden. Er zijn geen activiteiten direct mogelijk op de grond bij het huis. Het heeft wel het voordeel dat het dicht op het centrum van La Roche en Ardenne zit met een schitterend uitzicht op de kasteel ruïne en net als hier de natuur is om de hoek!!!

Wij noemde ons een flexibel overnachtingsadres voor koppels, gezinnen, groepen en bedrijven.  Wij wilden net als hier een relaxte sfeer bieden in een wereldse omgeving exact zoals wij gevoeld hebben tijdens onze vele reizen over de aardbol. Het organiseren van arrangementen met een sportief en feestelijk karakter op maat werd de grootste troef. Meer over deze bijzondere 'reis' kan gelezen worden in het boek welke Serge geschreven heeft: Van Australie tot in de Ardennen 

In 2014 hebben wij echter beslist om terug te gaan naar Nederland. Ondertussen was de oudste dochter Jet zo goed als tweetalig (Nederlands/Frans) en moesten wij de keuze maken: gaan wij voordat de oudste naar het voortgezet onderwijs of erna. Wij besloten om dit ervoor te willen. Dit is mede ingegeven omdat Josette het reizen voor de paar dagen per maand werk in Zwolle, twee kinderen die op een half uur rijden op (een tweetalige) school zaten en een drukke B&B en organisatie bureau niet meer kon zoals ze het graag zou willen en dat nog 10 of 12 jaar daar doorgaan geen optie was.

In oktober 2014 hebben wij de B&B en organisatie bureau te koop gezet middels een zelf gemaakte site (Serge had t/m 2019 een webdesign bureautje) om binnen een half jaar de koop al af te ronden. En toen?

‘Stiekem’ hadden wij al gekeken wat we dan wensten. Het moest een B&B met een groepsaccommodatie worden in een straal van 40 a 50km van Zwolle. Relaxt, thematisch, vrolijk en met aandacht voor de prachtige omgeving maar met een knipoog naar vele andere mooie plekken op de wereld (le Monde). Al snel hadden wij De Olde Horst in het vizier en toen de verkoop in de Ardennen rond was konden wij ook aan de slag om te proberen dit prachtige complex voor ons zelf te krijgen.

Na 8 jaar hebben wij dus eigenlijk plan B van Australië voor elkaar gekregen en hopen dat u geniet van onze wereld in het Drentse Diever.

Groetjes,
Serge, Josette, Jet en Suus Bierhuizen

Ps artikel op groependrenthe.nl over ons

 

 

Gelezen: 4026 keer Laatst aangepast op woensdag 06 maart 2024 08:57
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Log in om reacties te plaatsen

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.