Zo kwamen wij in Diever terecht...

Vanaf onze terugkomst, de één na laatste keer, uit Australië (eind augustus 2003) zijn wij t/m halverwege 2005 bezig geweest om naar Australië te emigreren.

route 3talOns plan (samen met Australiër Iain Hopper McTavish) een activiteiten hostel op te zetten in het zuidwesten werd door de autoriteiten daar goed gevonden. Alleen met de laatste benodigde financiële steun voor een beetje zekerheid kwam men niet over de balk.

Een sprong in het diepe om daar eerst te gaan werken en dan verder te zien zagen wij beide niet zitten. En hebben het plan in de koelkast gezet.

Ondertussen waren wij al verhuisd naar IJhorst (verhuizing in november 2004, mocht het Australische plan niet lukken in het achterhoofd ) en zijn in het oosten van Nederland gaan kijken voor een leuke boerderij om daar overnachtingen en sportieve en feestelijke activiteiten te gaan organiseren. De huizenprijzen en grondprijzen noopte ons op dat moment echter om toch elders te kijken. Het financiële risico vonden wij te groot bij de meeste objecten die wij hadden gezien.

route kasteelIn juni 2006 kwamen wij op Kreta het Nederlands koppel Rob en Caroline van Egeren tegen die een groepsaccommodatie in Hives hadden, nabij La Roche. Door hun verhalen en nadat we niet lang daarna bij hun zijn geweest waren wij overtuigt van La Roche en omstreken.

 

 

route VLMNa ongeveer 10 huizen bekeken te hebben (en honderden op internet) en een flink aantal keren heen en weer gereden te hebben hadden wij rond januari 2007 Villa Tjerina (naam veranderd in Villa le Monde) gevonden. Er zijn geen activiteiten direct mogelijk op de grond bij het huis. Het heeft wel het voordeel dat het dicht op het centrum van La Roche en Ardenne zit met een schitterend uitzicht op de kasteel ruïne en net als hier de natuur is om de hoek!!!

route terrasWij noemde ons een flexibel overnachtingsadres voor koppels, gezinnen, groepen en bedrijven.  Wij wilden net als hier een relaxte sfeer bieden in een wereldse omgeving exact zoals wij gevoeld hebben tijdens onze vele reizen over de aardbol. Het organiseren van arrangementen met een sportief en feestelijk karakter op maat werd de grootste troef. Meer over deze bijzondere 'reis' kan gelezen worden in het boek welke Serge geschreven heeft: Van Australie tot in de Ardennen 

route fietsIn 2014 hebben wij echter beslist om terug te gaan naar Nederland. Ondertussen waren onze dochters zo goed als tweetalig (Nederlands/Frans) en moesten wij de keuze maken: gaan wij voordat de oudste naar het voortgezet onderwijs of erna. Wij besloten om dit ervoor te willen. Dit is mede ingegeven omdat Josette het reizen voor de paar dagen per maand werk in Zwolle, twee kinderen die op een half uur rijden op (een tweetalige) school zaten en een drukke B&B niet meer kon zoals ze het graag zou willen en dat nog 10 of 12 jaar daar doorgaan geen optie was.

In oktober 2014 hebben wij de B&B te koop gezet middels een zelf gemaakte site (Serge heeft ook een webdesign bedrijfje) om binnen een half jaar de koop al af te ronden. En toen?

THAISEFAMILIETEGAST‘Stiekem’ hadden wij al gekeken wat we dan wensten. Het moest een B&B met een groepsaccommodatie worden in een straal van 40 a 50km van Zwolle. Relaxt, thematisch, vrolijk en met aandacht voor de prachtige omgeving maar met een knipoog naar vele andere mooie plekken op de wereld (le Monde). Al snel hadden wij De Olde Horst in het vizier en toen de verkoop in de Ardennen rond was konden wij ook aan de slag om te proberen dit prachtige complex voor ons zelf te krijgen.

Na 8 jaar hebben wij dus eigenlijk plan B van Australië voor elkaar gekregen en hopen dat u geniet van onze wereld in het Drentse Diever.


 

AO bullet

 

 
Groetjes,
Serge, Josette, Jet en Suus Bierhuizen

 

 

Wij ondersteunen met veel plezier

 

Bali gids Made

De laatste week van een 7 weken durende reis door Maleisië, Australië sloten wij af op Bali. Wat een relaxte week moest worden werd een super leerzame en zeer interessante week dit vooral door de bezielende leiding van gids Made. Als dank voor al het moois hij ons heeft laten zien gaven wij hem een website waar hij, mede door die site, onafhankelijk kan werken.
Check: Bali gids Made tevens heb ik voor Made een site gemaakt voor diverse activiteiten die hij kan verzorgen:www.activiteiten-bali.eu

Beeldentuin AJ & LW Bier

Mijn ouders (Serge) hebben na hun slagers carrière in Rotterdam de biezen gepakt en vertrokken naar het rustigere Borculo. Een ideale plek hebben zij daar gevonden om hun creatieve uitingen om te zetten naar een beeldentuin. Omdat ik het geheel prachtig vind en het van veel doorzettingsvermogen getuigt om na een druk werkleven zo’n prachtige plaats te maken heb ik een website gemaakt om meer mensen van de beeldentuin te laten genieten.
Check: Beeldentuin AJ & LW Bier

Monkey Town Zwolle

SPORT0238 MonkeyTown ZwolleNaast ons prachtige verblijf in Diever met de vele mogelijkheden van alleen tot een groep, zelfvoorzienend of geheel verzorgd. Hebben wij tevens een groot indoorspeel paradijs in Zwolle. Monkey Town Zwolle is 2000m2 groot en beschikt over indrukwekkende speelapparaten van klein tot groot (tot ongeveer 12 jaar). Entree is slechts 7,50 voor kinderen en gratis voor 18+.

Als je verblijft in Aangenaam - Olde Horst kun je kaartjes krijgen voor een gratis consumpties of entree kaarten. Vraag er gerust naar!

Check: www.monkeytownzwolle.nl

Over ons

Wie?
Josette Bierhuizen-Hermes (9-3-1973)
Serge Bierhuizen (9-3-1973)*
Jet Bierhuizen (2-12-2005)
Suus Bierhuizen (29-9-2009)

*puur toeval… Josette is 1,5 uur ouder

Lees meer

Contact

Aangenaam - Olde Horst

Josette en Serge Bierhuizen

Hoofdstraat 29

7981 AC Diever (Drenthe)

T: 0521-591868

M: 06-40840588

E: info@aangenaam-oldehorst.nl