Diever

aangenaam olde horst dieverDiever, een heerlijke plek om te genieten van relaxed Drents dorpsleven en super veel natuur.

Fiets- en wandelomgeving bij uitstek. Rust en ruimte zijn er volop maar er is ook een ruim winkelbestand met leuke winkeltjes en horecagelegenheden.

Diever; authentiek en sfeervol Drents dorp. Met op de Brink de oude Pancratiuskerk. In de zomer is de kerk open voor bezichtiging en in de maand juli is er een expositie van de plaatselijke schilderskring. Verder op de Brink het Schultehuus (OERmuseum west Drenthe) met daarin het archeologisch museum. Net buiten het dorp aan de Groningerweg ligt één van de 54 Drentse hunebedden die Nederland nog rijk is. De mystiek op deze plaats is voelbaar!

Evenementen in Diever, klik HIER
Wandel, hardloop (marathon) evenementen, klik HIER

Shakespeare

In de het openluchttheater wordt ieder jaar een stuk van Shakespeare opgevoerd. De moeite waard, maar reserveer op tijd want de voorstellingen zijn snel uitverkocht.

Zomermarkten Diever
Half juli tot eind augustus vinden de jaarlijkse zomermarkten plaats op de Brink.
Aanvang: 14.00 tot 21.00 uur

Drents Friese wold

LOGO DRENTHEHeerlijk zittend in de tuin kijkt U uit op de bosrand van één van de grootste natuurgebieden van Nederland: het Nationaal Park Drents-Friese Wold. In het jaar 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdal graslanden aangewezen als nationaal park. Een fantastisch gebied om héérlijk te wandelen en te fietsen.Natuur
Diever heeft veel natuur en ligt aan Nationaal Park ’t Drents-Friese Wold, met liefs 6000 ha. natuurschoon.

Nationaal Park Dwingelderveld

aangenaam olde horst Dwingelderveld DrentheOp slechts 4 km afstand van Diever ligt net achter Dwingeloo een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld.

De beheerders van het Dwingelderveld – Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ook particulieren – zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven.

Fiets- en wandelpaden, natuurpaden, MTB en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken.

Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos, stuifzand en schilderachtige esdorpen. Voor een afwisselende fiets- of wandeltocht bent u in Nationaal Park Dwingelderveld op de goede plek.

aangenaam olde horst hei ossenAls heide aan zijn lot wordt overlaten verdringen agressieve grassoorten en jonge bomen de heidestruiken. Natuurmonumenten plagt daarom regelmatig stukken heide, zodat de heide zich kan verjongen. Ook laat men koeien en Drentse heideschapen op de heide grazen. Zo blijft het open landschap in stand en zijn planten als klokjesgentiaan en zonnedauw van een toekomst verzekerd. Vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vogels behouden de ruimte die ze verdienen.

In het Dwingelderveld wordt stuifzand afgewisseld met bos, heide en jeneverbes bosjes. De bestaande saaie productiebossen worden geleidelijk omgevormd tot natuurlijker bos. Open plekken worden gecreeërd en dode bomen blijven staan zodat de kleine en grote bonte specht in holtes kunnen broeden. Dood hout mag blijven liggen. Onder de schors leven larven, die bovenaan het menu staan van diverse zangvogels.

Nationaal Park De Wieden (de Weerribben)

Nog meer water in Nationaal Park De Wieden bij Steenwijk. De omgeving van Giethoorn is de moeite waard om ook eens te bezoeken. Al deze parken hebben een bezoekerscentrum.

Met rondvaarten, elektrische fluisterbootjes, kanoën voor jong en oud. Klein half uurtje rijden.

AO bullet 

MEER INFO OF EEN BOEKING? Klik HIER


 

Over ons

Wie?
Josette Bierhuizen-Hermes (9-3-1973)
Serge Bierhuizen (9-3-1973)*
Jet Bierhuizen (2-12-2005)
Suus Bierhuizen (29-9-2009)

*puur toeval… Josette is 1,5 uur ouder

Lees meer

Contact

Aangenaam - Olde Horst

Josette en Serge Bierhuizen

Hoofdstraat 29

7981 AC Diever (Drenthe)

T: 0521-591868

M: 06-40840588

E: info@aangenaam-oldehorst.nl