Drentse fietspruverij

logo DFPGenieten van heerlijke pruverijen met prachtige fietsroutes...

Fietsen door de leukste plaatsjes en mooiste natuurgebieden, cultuur snuiven, bij verschillende horecabedrijven een heerlijke lekkernij krijgen en tot slot bij ons in Auberge le Monde of op het terras afsluiten. Het kan!!

Fietsen en genieten in Drenthe

Kom genieten van een bijzondere ontdekkingstocht door het schitterende Nationale Park van Drenthe in de gemeente Westerveld. Een fietstocht door de prachtige natuur, langs historische monumenten met tussendoor welverdiende pauzes bij de deelnemendehorecabedrijven. Hier kunnen de lekkernijen genuttigd worden, welke inbegrepen zijn in het arrangement.

Aangenaam Olde Horst biedt u voor €24,95 p.p. het ‘Drentse Fietspruverij arrangement’ aan met aansluitend een heerlijke afsluiting bij ons. U ontvangt een goed gevulde dag met mooie fietsroutes en heerlijke lekkernijen. Deze ‘pruverijen’ zijn een verrassing, maar dieetwensen kunnen uiteraard bij de reservering doorgegeven worden. Er zijn twee routes waar uit gekozen kan worden; de Kolonieroute en de Drents-Friese Wold route. Bij het startpunt worden er vouchers meegegeven welke ingeleverd kunnen worden bij de deelnemende horecabedrijven. Afsluitend krijgt u bij ons ook een heerlijk proefplankje.

Er kan alleen of samen worden genoten van dit arrangement, maar ook in groepsvorm is het mogelijk. Een gezellige dag met vrienden, een familiedag of als personeelsfeest. Gelieve vooraf reserveren. In overleg kan de Drentse Fietspruverij grote groepen een aangepast arrangement aanbieden. Neem hiervoorcontact  met ons op.

Fietsen (standaard, elektrische fiets en tandem) kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs. De meeste horecabedrijven hebben een oplaadpunt voor de elektrische fiets.

Horeca

Bij elke route zijn de horecagelegenheden met zorg voor u uitgekozen, zodat u alleen maar op de (hopelijk) zonovergoten terrassen hoeft te genieten. Elk restaurant staat klaar om u te verwennen met lekkere pruverijen. Strijk neer en geniet! Op elke locatie krijgt u wat anders geserveerd.

Hieronder vindt u de bedrijven die zijn aangesloten bij de Drentse Fietspruverij. U vindt ze onderweg op de routes.

Wapser Herberg, Wapse
Drents-Friese Wold- & Kolonieroute
www.wapserherberg.nl

De Tippe, Vledder
Drents-Friese Wold route
www.detippe.nl

Grenzeloos en Zo, Doldersum
Drents-Friese Wold route
www.grenzeloosenzo.nl

Landhotel Diever
Drents-Friese Wold route
www.landhoteldiever.nl

Theehuis ’t Hunebed
Kolonieroute
www.theehuis-hunebed.nl

Hotel Frederiksoord
Kolonieroute
www.hotelfrederiksoord.nl

Mogelijkheden

Mocht het niet haalbaar zijn om de route per fiets af te kunnen leggen, maar wilt u toch genieten van de lekkernijen, dan is het mogelijk om per auto naar de locaties te rijden. Alle horecabedrijven zijn goed te bereiken. Er is dan geen speciale route die u rijdt.

Het is ook mogelijk om in de avond te genieten van pruverijen.

Routes

1) Drents-Friese Wold route

32 km

Bij de Drents-Friese Wold route wordt er gestart bij de Wapser Herberg. Daarna wordt de route vervolgd naar de Tippe, Grenzeloos en Zo en Landhotel Diever. Onderweg fiets je door het Drents-Friese Wold en langs verschillende monumenten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Drents Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzanden beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Historie en cultuur

Onderweg komt u verschillende culturele en historische punten tegen. Zo fietst u langs een hunebed, oude schultehuizen en het armenhuis in Diever. Er zijn ook een aantal monumenten en gebouwen wat ons herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, zoals de voormalige barakken in Vledder (met kijkdoosmuseum), het oorlogsmonument in Doldersum en het onderduikershol in Diever

Openingsdagen

Februari / maart: donderdag t/m zondag
April / mei: woensdag t/m zondag
Juni / juli / augustus: dinsdag t/m zondag
September: Woensdag t/m zondag
Oktober / november / december: donderdag t/m zondag

Er kan worden gestart bij de Wapser Herberg, Ten Darperweg 104, in Wapse vanaf 10.00 uur. Ook voor grote groepen mogelijk. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs.

2) Kolonieroute

36 km

Bij de Kolonieroute wordt er gestart bij de Wapser Herberg. Daarna wordt de route vervolgd naar Hotel Frederiksoord en Theehuis ’t Hunebed. Onderweg fiets je o.a. langs de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid en is het genieten van de rust en de natuur op het Holtingerveld.

Maatschappij van Weldadigheid

DeMaatschappij van Weldadigheidis een particuliere organisatie die in 1818 is opgericht door Generaal Johannes van den Bosch. Middels het aanbieden van werk, onderdak, scholing en zorg wilde hij de stedelijke paupers perspectief op een beter bestaan bieden. In Wilhelminaoord en Frederiksoord staan nog veel gebouwen uit de tijd van deze ‘proefkolonie’. Deze route brengt u langs een aantal van deze monumenten.

Holtingerveld

Het Holtingerveld is een gevarieerd natuurgebied met veel hoogteverschillen en afwisselingen in natte en droge natuur. Het landschap is getekend door degeschiedenis. In het Holtingerveld vind je hunebedden, grafheuvels, oorlogsmonumenten en bomkraters.
Het Holtingerveld is aangewezen als onderdeel van het Europese netwerk van zeldzame natuurgebieden: Natura 2000. Natuurmonumenten heeft het grootste deel van het gebied in beheer.

Openingsdagen

Januari: donderdag t/m zondag
Maart: donderdag t/m zondag
April t/m september: dinsdag t/m zondag
Oktober t/m december: donderdag t/m zondag

Er kan worden gestart bij de Wapser Herberg, Ten Darperweg 104, in Wapse vanaf 10.00 uur. Ook voor grote groepen mogelijk. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs.

AO bulletMEER INFO OF EEN BOEKING? Klik HIER

Over ons

Wie?
Josette Bierhuizen-Hermes (9-3-1973)
Serge Bierhuizen (9-3-1973)*
Jet Bierhuizen (2-12-2005)
Suus Bierhuizen (29-9-2009)

*puur toeval… Josette is 1,5 uur ouder

Lees meer

Contact

Aangenaam - Olde Horst

Josette en Serge Bierhuizen

Hoofdstraat 29

7981 AC Diever (Drenthe)

T: 0521-591868

M: 06-40840588

E: info@aangenaam-oldehorst.nl