School in Ecuador

Logo SchoolinEcuador

School2Een oud voetbalmaatje ( www.soccerboys.nl ) van mij (Serge) maakte in 2005 een reis door Zuid-Amerika. Tijdens deze reis werd hij verliefd op een Ecuadoraanse jonge dame. Bij terugkomst in Nederland en weer aan het werk als Aardrijkskunde leraar ging zijn gevoel voor Maria Fernanda verder dan zijn gevoel om iets op te bouwen in het vertrouwde Nederland.

 

school kasperKasper vertrok, na nog een laatste Latijns Amerika reis in 2006, in 2007 naar Ecuador en was werkzaam als reisgids en leraar Engels. De vader van Fernanda is aannemer en het gevoel van het jonge koppel om iets voor de gemeenschap te doen zag vader met al zijn bouwkennis en liefde voor de eigen bevolking als een kans om een school te bouwen in de stad Guayaquil. De havenstad van Ecuador.

Voor de meeste mensen is deze miljoenenstad alleen bekend als de aanvlieg route naar de prachtige Galapagos eilanden (Darwins paradijs) en de fraaie boulevard aan de rivier. Ook wij kennen deze stad alleen van bovenste 2 zaken na onze trektocht door Zuid-Amerika in 2002.

school kasper 3Maar achter de schijnwereld (te dure boulevard, een anekdote hierover staat in het anekdote boek, op de bar) schuilt een arme omgeving met kinderen die weinig tot geen scholing krijgen via de overheid. Particulieren initiatieven als die van Kasper, Fernanda en haar familie zijn broodnodig om het land verder te brengen.

 

 

school kasper 2Josette en ik hebben net als een hoop andere mensen een groot respect voor het werk wat zij uitvoeren in het westen van Ecuador. Veel kunnen wij vanuit Diever niet doen. Maar toch….elke donatie is welkom! Klik de website aan voor de stichting of doneer bij ons en er is weer stukje verbetering mogelijk voor deze mensen.

 

 

School ecuador

 

Website: www.schoolinecuador.nl

Josette, Serge, Jet en Suus Bierhuizen

 

 

*In 2012 hebben wij met de kinderen het project in Guayaquil bezocht en kwamen met nog meer respect terug.

Wij ondersteunen met veel plezier

 

Bali gids Made

De laatste week van een 7 weken durende reis door Maleisië, Australië sloten wij af op Bali. Wat een relaxte week moest worden werd een super leerzame en zeer interessante week dit vooral door de bezielende leiding van gids Made. Als dank voor al het moois hij ons heeft laten zien gaven wij hem een website waar hij, mede door die site, onafhankelijk kan werken.
Check: Bali gids Made

Beeldentuin AJ & LW Bier

Mijn ouders (Serge) hebben na hun slagers carrière in Rotterdam de biezen gepakt en vertrokken naar het rustigere Borculo. Een ideale plek hebben zij daar gevonden om hun creatieve uitingen om te zetten naar een beeldentuin. Omdat ik het geheel prachtig vind en het van veel doorzettingsvermogen getuigt om na een druk werkleven zo’n prachtige plaats te maken heb ik een website gemaakt om meer mensen van de beeldentuin te laten genieten.
Check: Beeldentuin AJ & LW Bier

Cycling Community

Heb jij er ook last van, je wil gaan fietsen (MTB, race of op de stadsfiets) en je hebt niemand op dat moment om mee te gaan trappen? Iedereen kan b.v. in het weekend maar niet doordeweeks als jij precies vrij bent. De 24 uurs maatschappij, vereenzaaming of welke reden dan ook. Via deze site willen wij fietsers bij elkaar brengen. Ook willen wij bedrijven op de fiets hebben. Samen met collega's of met partners de trappers ronddraaien ipv op de golfbaan staan.... hou de site in de gaten want in 2017 worden de mogelijkheden uitgebreid gebracht
Check: www.cc-nederland.eu 

Over ons

Wie?
Josette Bierhuizen-Hermes (9-3-1973)
Serge Bierhuizen (9-3-1973)*
Jet Bierhuizen (2-12-2005)
Suus Bierhuizen (29-9-2009)

*puur toeval… Josette is 1,5 uur ouder

Lees meer

Contact

Aangenaam - Olde Horst

Josette en Serge Bierhuizen

Hoofdstraat 29

7981 AC Diever (Drenthe)

T: 0521-591868

M: 06-40840588

E: info@aangenaam-oldehorst.nl